СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
Online Резултати
Back to top hospitalsofiamed.bg

Стартира кампанията „Водата е здраве“- болниците от групата на „Булфарма“ и изворна вода „Бачково“ заедно в грижа за пациентите

За четвърта поредна година здравните заведения от групата на „Булфарма“ ООД и изворна вода „Бачково“ провеждат съвместната инициатива „Водата е здраве“. Тази година тя е с акцент на семейното здраве. В социалната кампания се включват УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, МБАЛ „Бургасмед“, Медицинска структура „Здраве“ – гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ – гр. Велинград и МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – гр. Пещера. През месец юли, август и септември всеки пациент на лечебните заведения ще получи безплатно бутилка изворна вода „Бачково“ от 1.5л. като символ на доброто здраве и това на цялото му семейство.

 

 Ежегодната инициатива има за цел да напомни, че редовната консумация на вода е от изключително важно значение за човешкия организъм.  През лятото необходимостта от хидратация е още по-голяма, тъй като тялото осъществява активна терморегулация  чрез потта  посредством отделянето на големи количества вода. Именно затова специалистите съветват, особено през горещите месеци да се увеличи приемът й с цел избягване дехидратацията на тялото и последващите от нея здравословни проблеми. Поддържане баланса на соли и минерали е от първостенна важност, тъй като човешкото тяло съдържа около 70-75% вода.

 

Следвайки препоръката на лекарите през лятото да се приема поне 1.5 литра вода на ден, всеки пациент в болниците ще получи една голяма бутилка изворна вода „Бачково“. Водещото предимство в състава й е нейният показател pH 7.23, неутралната му стойност и ниската обща минерализация, които позволяват ежедневна употреба без излишно натоварване на човешкия организъм. Изворна вода “Бачково” се добива от естествен каптиран извор, разположен в Родопи планина и се бутилира без допълнителни обработващи технологии, предоставяйки на потребителите планинска, кристално чиста вода, недокосната от човешка ръка през целия процес, гарантирайки естествен и неповторим вкус. Уникалният минерален профил я прави подходяща за ежедневна употреба от цялото семейство.

 

В рамките на съвместната кампания ще бъдат раздадени общо 31 хиляди бутилки изворна вода „Бачково“ от 1.5 литра. През месец септември, който традиционно се свързва със старта на Учебната година малките пациенти на педиатричните отделения в болниците ще получат и забавно-образователен лист за оцветяване, обучаващ по увлекателен начин децата относно правилното хранене и хидратация.