СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
Online Резултати
Back to top hospitalsofiamed.bg

През септември съвместната кампания на изворна вода „Бачково“ и болниците от групата на „Булфарма“ ООД е с акцент детското здраве

В детския организъм се съдържа повече вода и телесната повърхност е относително по-голяма спрямо теглото, в сравнение със същото съотношение при възрастните. Поради това тя много по-лесно се изпарява през кожата, което би могло да доведе до обезводняване, ако не се възстановят загубите. Количеството вода, което се препоръчва на децата зависи от възрастта, пола, темпа на растеж, начина на хранене, двигателната активност, здравословното състояние, температурата на въздуха и др.

 

Няма по-добър избор на вода от изворната, която е добита от защитени екологично чисти региони. Винаги избирайте за детето такава с ниска обща минерализация, неутрално pH и с ниско съдържание на флуор (под 0,7ml/l). Това количество е достатъчно за профилактика на кариеси и не създава риск от натрупване в организма. Идеалният вариант е неутралната вода, която регулира алкално-киселинния баланс в тялото и спомага за пълноценното усвояване на минералите. Уникалният баланс на елементите в изворната вода „Бачково“ я правят подходяща за всекидневна употреба и е предпочитан избор за консумация от семейства с деца. Най-важното е да напомняме на децата колко е важна водата, за да са здрави и енергични. Да разговаряме с тях за правилната хидратация, да ги мотивираме да пият повече като предлагаме през целия ден, а не само при поискване. Дайте личен пример като се стараете и вие самите да употребявате повече вода. Поощрявайте детето да утолява жаждата си само с ценната течност, нека пиенето й се превърне в естествен процес, който да осигури правилното функциониране и израстване на детския организъм.

 

Именно защото изграждането на хранителни и питейни навици започва от детството, през този месец съвместната кампания на изворна вода „Бачково“ и болниците от групата на „Булфарма“ ООД е с акцент детското здраве. През месец септември, който традиционно се свързва със старта на Учебната година малките пациенти на педиатричните отделения в болниците ще получат и забавно-образователен лист за оцветяване, обучаващ по увлекателен начин децата относно правилното хранене и хидратация.

 

Кампанията на здравните заведения от групата на „Булфарма“ООД и изворна вода „Бачково“ се провежда за четвърта поредна година. В социалната кампания се включиха УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, МБАЛ„ Бургасмед“, Медицинска структура „Здраве“ – гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ – гр. Велинград и МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – гр. Пещера. През месеците юли и август, септември всички болници получиха като дарение общо 30 хиляди бутилки изворна вода от 1.5 литра за своите пациенти.