СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
Online Резултати
Back to top hospitalsofiamed.bg

МБАЛ „Проф.Д.Ранев“ увеличава леглата си за лечение на пациенти с COVID-19

Медицински комплекс „Проф.Д.Ранев“-гр. Пещера реорганизира структурата си и към досегашно разкритите 10 легла за лечение на пациенти с ковид на територията на Инфекциозно отделение разкрива още 10. Те ще бъдат усвоени от Отделение по вътрешни болести. Така цeлият сектор по пулмология, част от отделението, в лечебното заведение е трансформиран като структура за диагностика и лечение на пациенти съмнителни за инфекция, както и такива с доказана инфекция с COVID-19.
 
В контекста на това, че гр.Пещера вече се намира в червена зона на заболеваемост апелираме към всички граждани да спазват мерките за носене на маска, дезинфекция и спазване на дистанция.
 
В медицински комплекс „Проф. Д.Ранев“ триажът на пациенти с недоказана инфекция с COVID-19 се осъществява в приемно-консултативен кабинет на инфекциозно отделение, откъдето се консултират и пациентите с вече доказана инфекция и положителен PCR тест за наличие на ковид.
 
Молим всички, които имат симптоми първо да се свържат с личния си лекар,а при влошаване на състоянието им да следват неговите указания. Към комента на територията на цялата страна натоварването върху болничната помощ е изключително голямо!