СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
Online Резултати
Back to top hospitalsofiamed.bg

Дарителска акция на болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ за Великденските празници

 в.Телеграф 

 

29.4.2022

 

Поредна инициатива в навечерието на едни от най-светлите християнски празници – Великден, организира болничното настоятелство към веригата лечебни заведения от групата на „Булфарма“ –„Вяра, Надежда, Любов“ съвместно с Пловдивската Митрополия.

 

На Велики Четвъртък те направиха дарение на Центровете за настаняване от семеен тип за деца "Майка Тереза" и „Детска къща“, гр.Пловдив като Пловдивска Митрополия  предостави  спално бельо, посуда и индивидуални пакети за всяко дете с духовна литература, а болничното настоятелство - яйца за боядисване, прясно изцедени сокове и лакомства.

 

Пловдивският Митрополит Николай, който е и председател на настоятелството, лично благослови домуващите деца като ги посети на Велика Събота и им пожела:

 

„Благословението Божие да бъде върху тях и Божествената светлина на Мироспасителното Възкресение Христово да озари душите и сърцата им“.

 

Болничното настоятелство направи дарение и на Дoма за възрастни хора „Св. Василий Велики“ в гр. Пловдив на Великден под формата на празнично меню за домуващите и персонал, съставено от агнешки курбан, дроб сарма и великденска салата.

 

Празнични менюта с печено агнешко, дроб сарма, салата, яйца и козунаци получиха и настанените в Hotel ZOO Sofia, Гранд Хотел Хебър, гр. Пазарджик, Семеен хотел „СПА Хебър“, яз.Батак бежанци от Украйна като възрастни и деца боядисваха великденските яйца.