СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
Online Резултати
Back to top hospitalsofiamed.bg

Болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ с дарение на 9 старчески домове в 6 града на страната в борбата с COVID-19

„Убеден съм, че Вие тук много добре осъзнавате какво е значението на християнската любов, защото в този дом тя се отобразява и в милосърдие, и в грижа за немощните, за болните. Тя се отобразява в облекчаване на болките и страданията - и душевни и телесни“.
 
С тези думи и с молитва за здраве откри дарителската кампания в деня на Вяра, Надежда и Любов Председателят на болничното настоятелство към най-голямата верига частни лечебни заведения в страната –„Булфарма“ Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит НИКОЛАЙ в гр.Пловдив.
 
 
Настоятелството, носещо името на деня, който честваме днес- „Вяра, Надежда, Любов“ към 6-те лечебни заведения - УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр. Велинград, МБАЛ „Проф.Д. Ранев“, МБАЛ „Бургасмед“ днес направи дарение на 9 дома за стари хора в 6 града на страната и село Главиница за борбата с COVID-19.
 
 Даренията бяха връчени на управителите на домовете - в гр. София: Дом за пълнолетни лица с деменция в кв.Княжево и Дом за стари хора „Горна Баня“, в град Пловдив: Домове за възрастни хора „Хармония“ и „Св.Василий Велики“,в гр. Бургас: "Цвета и Анка Върбанови", в гр.Велинград: Дом за възрастни хора „Ела“; в гр .Пазарджик: Дом за възрастни хора „Гавраил Кръстевич“ и в село Главиница, Пазарджишка област, в гр. Пещера: Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, от учредителите на настоятелството, а именно управителите и представители на 6-те лечебни заведения и представители на Председателя на настоятелството.
 
Подкрепата към настанените в домовете и персонала им, включва индивидуален пакет за защита срещу COVID-19, съдържащ така необходимите консумативи за предпазване– маски за еднократна употреба и такива с най-висок клас защита FFP2, ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита на организма, осигурени от партньорите на инициативата фирма „Булфарма“; еднократни чаршафи, мокри кърпи и памперси за възрастни от фирма Тео експрес, дезинфектанти за ръце с марката Хювесепт на фирма Хювефарма.
 
 
В град Пловдив дарението прие зам.-кметът по Спорт, младежки дейности и социална политика г-н Георги Тютюков, в Пазарджик- Кметът г-н Тодор Попов, в град Велинград- Кметът г-н Костадин Коев, в град Пещера - Кметът г-н Йордан Младенов. В гр. Бургас и София дарението бе прието от директорите и представители на специализираните центрове за настаняване.
 
 
За кампанията на Болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ неговият председател Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит НИКОЛАЙ припомни думите на апостол Павел в посланието му до Евреите:
 
 
„А благотворителността и щедростта не забравяйте, защото такива жертви са благоугодни Богу“, а също и Библейските слова на Премъдрия Соломон:
 
„ Който прави добро….дава на заем Господу и Той ще му отплати за неговото благодеяние“.
 
 
„С днешната благотворителна акция на болничното настоятелство и респективно с нашето участие в нея в качеството ни учредители, искаме да изразим загрижеността и отговорността на лечебните ни заведения към предпазването на най-рисковата група-възрастните хора и тези, които се грижат за тях по време на пика на 4-тата вълна от COVID-19. Ние сме готови да се погрижим за тяхното здраве, ако имат нужда от нашата помощ и имаме готовност да ваксинираме на място всеки желаещ“, коментира мениджърският екип на 6-те лечебни заведения по време на събитията в градовете.
 
 
Дарителските кампании на болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ ще продължат и през 2022г. То бе учредено през м.юли 2021 като независим посредник между пациентите и всяко лечебно заведение от групата на „Булфарма“ и пациентите и държавата, като ще насърчава инициативи в областта на здравеопазването за по-добро задоволяване на обществените потребности от качествени медицински услуги.